Multiplayer w Outbound: Odblokowanie i kooperacja do 4 graczy
Źródło: Silver Lining Interactive
Poradnik dla początkujących

Multiplayer w Outbound: Odblokowanie i kooperacja do 4 graczy

Alexandre Alexandre Jollier
Obserwuj nas na

W skrócie

Outbound oferuje kooperacyjny tryb wieloosobowy dla maksymalnie 4 graczy, w którym eksplorujecie świat, dzieląc się vanem i zasobami. Aby uzyskać do niego dostęp, najpierw zakończcie krótkie, 10-minutowe tutorial, które pozwala wykonać klucz francuski i naprawić barierę, a następnie zaproście przyjaciół za pomocą kodu sesji.

W Outbound masz możliwość eksplorowania świata z przyjaciółmi. Ten artykuł wyjaśni Ci, jak postępować, aby odblokować i w pełni wykorzystać tryb multiplayer.

Odblokowanie trybu multiplayer

Zanim będziesz mógł zagrać z przyjaciółmi, musisz zakończyć tutorial, co zazwyczaj nie zajmuje więcej niż dziesięć minut. Oto kroki, które należy wykonać:

  1. Podejdź do ogniska: to punkt wyjścia Twojej przygody.
  2. Zbierz drewno: znajdź drewno w skrzynce z zapasami znajdującej się w pobliżu.
  3. Rozpal ogień: za pomocą drewna stwórz ogień.
  4. Zinteraguj z komputerem: pozwoli Ci to zdobyć plan klucza francuskiego.
  5. Zbierz kawałki metalu: będą Ci potrzebne do przyszłych wynalazków.
  6. Przejdź do swojego warsztatu: otwórz tył swojego vana, aby uzyskać do niego dostęp.
  7. Wykonaj klucz francuski: za pomocą kawałków metalu wykonaj to narzędzie.
  8. Napraw barierkę: użyj klucza francuskiego na czerwono-białej barierce.

Gdy ta barierka zostanie naprawiona, tryb multiplayer stanie się dostępny!

Jak grać w multiplayer?

Aby zacząć rozgrywkę w multiplayer, przejdź do menu głównego, w którym znajdziesz swój ekwipunek, mapę i dziennik. Ostatnia zakładka po prawej stronie to zakładka multiplayer. Następnie postępuj według tych kroków:

  • Hostowanie sesji: jeśli chcesz hostować rozgrywkę, kliknij na tę opcję i Twoi przyjaciele będą mogli do Ciebie dołączyć.
  • Wygenerowanie kodu: wybierając tę opcję, wystarczy wysłać przyjacielowi wygenerowany przez Ciebie kod, aby mógł przejść do „Dołącz do przyjaciela” w menu głównym i wpisać kod, by uzyskać dostęp do Twojej rozgrywki.

Działanie multiplayera

Multiplayer w Outbound został zaprojektowany, aby umożliwić kooperację. Będziesz mógł wymieniać materiały i receptury ze swoimi przyjaciółmi. Wszyscy korzystają z tego samego vana, więc niezbędna jest doskonała koordynacja. Gracze mogą eksplorować razem, ale mogą też się rozdzielić, przy czym najlepiej nie oddalać się zbyt daleko od vana, aby móc łatwo się przemieszczać.

Uwaga

Postęp jest powiązany z hostem sesji. Oznacza to, że jeśli grasz w grze przyjaciela, nie będziesz mógł później kontynuować, jeśli zagrasz w swojej własnej rozgrywce.

Udostępnij ten artykuł

Który aspekt trybu wieloosobowego w Outbound przyciąga was najbardziej?

Najczęstsze pytania

Ile czasu trzeba, aby odblokować tryb wieloosobowy?
Tutorial wymagany do uzyskania dostępu do trybu wieloosobowego zajmuje zwykle około 10 minut. Wystarczy wykonać kilka prostych kroków, takich jak rozpalenie ognia, wykonanie klucza francuskiego i naprawienie bariery.
Jak zaprosić przyjaciół do mojej gry?
Przejdźcie do ostatniej karty w menu głównym (tej dotyczącej trybu wieloosobowego), a następnie wygenerujcie kod, który możecie wysłać przyjaciołom. Wystarczy, że wybiorą opcję „Dołącz do przyjaciela” i wpiszą kod, aby uzyskać dostęp do waszej gry.
Czym można się wymieniać w trybie wieloosobowym?
Możecie wymieniać się materiałami i receptami z przyjaciółmi. Ponieważ wszyscy dzielicie ten sam van, dobra koordynacja jest niezbędna, aby razem robić postępy.
Czy moje postępy są zapisywane, jeśli dołączę do przyjaciela?
Nie, postępy są powiązane z gospodarzem sesji. Jeśli grasz w grze przyjaciela, wasze postępy zostaną zapisane tylko w tej grze, a nie w waszej własnej kampanii.

Najważniejsze informacje

  • Tryb wieloosobowy odblokowuje się po 10 minutach tutorialu i naprawieniu bariery kluczem francuskim
  • Dzielicie ten sam van i musicie współpracować, wymieniając materiały i receptury między graczami
  • Wygenerujcie kod dostępu, aby przyjaciele mogli łatwo do was dołączyć z menu głównego
  • Postępy są zapisywane u gospodarza sesji, a nie u zaproszonych graczy
  • Gracze mogą eksplorować razem lub rozdzielić się, ale nie powinni odchodzić zbyt daleko od vana

Komentarze

Brak komentarzy. Bądź pierwszy i zabierz głos!

Dodaj komentarz

Najnowsze artykuły